Terug naar de resultaten
Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC

Zuider Havendijk 24

1601 JC Enkhuizen
Vraagprijs € 675.000,- k.k.
Verkocht o.v.

Omschrijving

Zuider Havendijk 24 te Enkhuizen.

Binnenstadliefhebbers opgelet. Aan één van de mooiste grachten in het mooie centrum van het oude V.O.C stadje Enkhuizen ligt dit riante prachtige vrijstaande Herenhuis!!

Het betreft een heerlijk ruim, sfeervol en goed onderhouden grachtenpand met grote tuin en dito garage aan de Drie Groene Eikels en eigen achterom.

De woning...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1929 Woonoppervlakte 140 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Zuider Havendijk 24 te Enkhuizen.

Binnenstadliefhebbers opgelet. Aan één van de mooiste grachten in het mooie centrum van het oude V.O.C stadje Enkhuizen ligt dit riante prachtige vrijstaande Herenhuis!!

Het betreft een heerlijk ruim, sfeervol en goed onderhouden grachtenpand met grote tuin en dito garage aan de Drie Groene Eikels en eigen achterom.

De woning is gelegen op loopafstand van alle faciliteiten van de stad waaronder: het NS-station, de Drommedaris, park, scholen, musea, IJsselmeerstrand, zwembad, winkelstraat en havens met zijn gezellige restaurantjes en terrassen. Door de unieke ligging aan vaarwater heeft u tevens de mogelijkheid om heerlijk met een eigen sloepje of kano de haven te verlaten en het IJsselmeer op te varen.

Zodra je binnen bent voel je de goede vibe, ervaar je de ruimte en zie je dat het altijd liefdevol bewoond en gekoesterd is.

Indeling: de stijlvolle voordeur met originele trekbel leidt u in de vestibule voorzien van hoog plafond, garderobekast en meterkast met voldoende automatische groepen plus aardlek, de achtergelegen hal met trapopgang, ruime authentieke toiletruimte met fonteintje, twee deuren naar de woonkamer en één naar de gezellige keuken. De sfeervolle woonkamer is heerlijk licht en voorzien van een warme visgraad parketvloer, schouw met gezellige (gas)haard, enerzijds zicht op de gracht en anderzijds zicht op de tuin. De knusse keuken is een heerlijke plek aan de tuin om lekker te kokkerellen voor familie en of vrienden. U heeft de beschikking over een hoekopstelling voorzien van 4-pits gas, oven, magnetron, vaatwasser(Bosch) .

Eerste verdieping: vanaf de overloop bereikt u 3 slaapkamers en de badkamer. Aan de tuinzijde heeft u de riante sfeervolle masterbedroom met handige kastenwand, daarnaast de ruime badkamer met ligbad, wastafelmeubel, praktisch tweede toilet en doucheruimte. Aan de straatzijde heeft u nog eens 2 slaapkamers tot uw beschikking.

Tweede verdieping: met de vaste trap komt u op de zolderverdieping met aan de straatzijde de 4e slaapkamer met leuk uitzicht op de gracht. De kamer aan de tuinzijde is nu in gebruik als berging en de Cv is er opgesteld, maar u kunt hier ook eenvoudig de 5e slaapkamer realiseren met eventueel een 2e doucheruimte.

Tuin; de heerlijke zonnige tuin kijkt uit op de Zuiderkerktoren, maar ook de toren van de oude katholieke kerk is te zien. Een wijds uitzicht wat een ruimtelijk gevoel geeft. Achter in de tuin staat een houten berging en de grote garage met elektrisch te openen roldeur. Naast de garage bevindt zich de poort.

Kortom een heerlijk groot, licht en prachtig gelegen leefhuis met vele stijlelementen zoals; hoge plafonds, roederamen, houten wanddelen, paneeldeuren en een gezellige (gas)haard. Een heerlijke plek op een zeer mooie locatie!!.

Bel snel voor een afspraak: we laten dit herenhuis graag zien!!
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 675.000,- kosten koper Prijs per m² € 4.821,43 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1929 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum en aan vaarwater Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 140 m² Perceeloppervlakte 185 m² Externe bergruimte 21 m² Inhoud 541 m³ Indeling Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 4 Aantal badkamers 1 Badkamer Voorzieningen Douche, Wasmachineaansluiting, Wastafelmeubel, Toilet, Ligbad Aantal woonlagen 3 woonlagen Voorzieningen Rolluiken, TV kabel, Buitenzonwering Energie Energieklasse G Energie einddatum 15-09-2033 Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha Quinta 35C (Gas Combiketel uit 2007, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 80 m² (15.0 m bij 7.0 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra en met elektrische deur Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Parkeeroppervlakte 21 m² (604 bij 362) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie F Perceelnummer 2779 Oppervlakte 185 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC Zuider Havendijk 24 in Enkhuizen 1601 JC

Download PDF

360° Foto's

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring