Mijn favorieten

TaxatieTaxeren, een vak apart!


Eindelijk je droomhuis gevonden. Groot genoeg, leuke buurt en prima bereikbaar. Om een lening voor je hypotheek af te kunnen sluiten, moet je de woning nog wel laten taxeren. 
Maandelijks veel geld besparen door een nieuwe renteperiode af te sluiten tegen een veel lager rentetarief?  Ook dan vraagt de bank om een taxatierapport.

Dat taxatierapport kunnen Nelly Schadenberg en Rumo Traets als taxateurs van De Vesting Makelaars, snel en vakkundig voor je uitvoeren. Waar letten we eigenlijk op bij het bepalen van de waarde van je toekomstige woning?Banken vragen in veel gevallen om een gevalideerd NWWI taxatierapport waarin de waarde van je huis zwart op wit komt te staan. In het rapport staat eigenlijk of de woning die jij hebt of wilt kopen een goede, verstandige investering is en of de bank niet een te groot risico loopt door je hiervoor een –nieuwe- hypotheek te verstrekken.

Daarvoor komen wij als taxateur om de hoek kijken. Letterlijk en figuurlijk. Wij kijken ondermeer naar de volgende zaken:

De staat van onderhoud. Ook wordt er gekeken naar de aanwezigheid van eventuele asbest en wordt informatie over de bodem gecheckt

- De kubieke en vierkante meters. Oftewel: de inhoud en de oppervlakte van de woning. Meten is weten!
- Het type huis en de indeling. Herenhuis, 2/1-kap of rijtjeswoning?
- Het bouwjaar van de woning.
- De aanwezigheid van prettige extra’s, zoals een tuin, balkon, een garage of een parkeerplaats
- Isolatie en energiebesparende maatregelen..
- Materiaalgebruik. Kunststof of houten kozijnen, stalen of houten balken, misschien zit er wel een rieten dak op.
- Verplichtingen en rechten. Bijvoorbeeld of er sprake is van erfpacht, recht van overpad, enzovoorts.
- Omgeving en ligging. Heel belangrijk! Aan het water, in het centrum. Zijn er veel voorzieningen in de buurt? - Hoe is de woning bereikbaar? Staan er wellicht grote gebouwen/fabrieken/een snelweg pal naast het huis.
- Het bestemmingsplan. Die hoge gebouwen en de snelweg zijn er nu misschien nog niet, maar mogelijk wel in de (nabije) toekomst. Ook dat wordt vastgelegd in het taxatierapport.
- De markt. Wat huizen rondom de woning hebben opgeleverd bij verkoop. Die bedragen worden ter referentie gebruikt bij de waardebepaling.

Snel, vakkundig en scherp geprijsd taxatierapport nodig? Bel ons op telefoonnummer 0228-712300

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring