Terug naar de resultaten
Zuider Havendijk 92 in Enkhuizen 1601 JE

Zuider Havendijk 92

1601 JE Enkhuizen
Vraagprijs € 875.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Aan waarschijnlijk de mooiste gracht van Enkhuizen hebben we deze stijlvolle, geheel gerenoveerde, dubbele woning te koop.
Alle faciliteiten van het gezellige VOC-stadje Enkhuizen bevinden zich op loopafstand: de winkelstraat, de havens en kades met heerlijke restaurantjes en terrassen, het park, de musea, het IJsselmeerstrand, de Drommedaris en het NS-station.

De huidige...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 217 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Aan waarschijnlijk de mooiste gracht van Enkhuizen hebben we deze stijlvolle, geheel gerenoveerde, dubbele woning te koop.
Alle faciliteiten van het gezellige VOC-stadje Enkhuizen bevinden zich op loopafstand: de winkelstraat, de havens en kades met heerlijke restaurantjes en terrassen, het park, de musea, het IJsselmeerstrand, de Drommedaris en het NS-station.

De huidige eigenaren hebben, met veel liefde en stijl, van dit dubbele huis een heerlijk riant leefhuis gemaakt voor hun grote gezin, inclusief 5 volwaardige slaapkamers en twee badkamers. Met aan de voorzijde de sfeervolle gracht, die rechtstreeks in verbinding staat met het IJsselmeer. U kunt dus met de boot of de kano zo het ruime sop kiezen.

Via de grote garage en/of de naastgelegen steeg met poort komt u in de heerlijke, maar liefst ca. 20 meter diepe, beschutte en zonnige achtertuin. Prachtig aangelegd met bloemen, struiken en bomen. Met meerdere terrassen heeft u hier dus altijd een plekje om te genieten van de rust en de zon. Daarbij ruimte voor de overdekte houtopslag, de kruidentuin, speelveld en BBQ-eettafelplek. Een oase van rust, en dat in de binnenstad!

De woning bestaat gedeeltelijk uit oudbouw en gedeeltelijk nieuwbouw (2007; gedeelte met het platte dak).

Indeling:

Begane grond:
Achter de voordeur ziet u een mooie zwart-witte marmeren tegelvloer, toilet nummer 1, trapopgang nummer 1, de meterkast (elektra) en deuren naar de riante woonkamer. De woonkamer heeft twee zitgedeelten waarvan één met een houtkachel en de andere met een open haard. Aan de tuinzijde heeft u nog een fijne werk/studeerkamer en de woonkeuken. De handgemaakte moderne keuken, welke is voorzien van alle luxe, met het praktische eiland biedt genoeg kastruimte. Aansluitend de handige bijkeuken met loopdeur naar de tuin en een klein kantoortje.
Vanuit de studeerkamer en woonkeuken heeft u openslaande tuindeuren waardoor u eveneens zo de heerlijke tuin instapt.
Vanuit de studeerkamer, welke voorzien is van comfortabele vloerverwarming, heeft u ook toegang tot de (wijn)kelder en trapopgang nummer 2 naar de eerste verdieping. Vanuit het zitgedeelte met de houtkachel komt u in een tussenhalletje met toilet nummer 2 en de deur naar de grote garage. De garage is een heerlijke plek om te klussen of om een oldtimer te stallen. Uiteraard kunt u er ook een plek realiseren om kantoor/praktijk aan huis te hebben.

Eerste verdieping: middels de trap achter de voordeur komt u in het gedeelte waar u voor en achter een ruime slaapkamer heeft, toegang tot een ruime wegzetzolder, de eerste (kleine) badkamer en een ruime inloopkast. Via de overloop bereikt u tevens de tweede riante en stijlvolle badkamer, voorzien van alle gemakken inclusief vloerverwarming, ligbad en 3de toilet. De tweede badkamerdeur geeft u toegang tot het tweede slaapgedeelte met nog eens drie mooie volwaardige slaapkamers.

Kortom: een riante- goed geïsoleerde woning met 7 zonnepanelen en veel mogelijkheden, denk daarbij aan kangaroobewoning, kantoor of praktijk aan huis of levensloopbestendig wonen. En dat op een werkelijk prachtige locatie.

Maak snel een afspraak en laat u verrassen !!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 875.000,- kosten koper Prijs per m² € 4.032,26 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in centrum en beschutte ligging Bijzonderheden Monumentaal pand Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 217 m² Perceeloppervlakte 336 m² Inhoud 960 m³ Indeling Overige inpandige ruimte 22 m² Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal badkamers 2 Badkamer Voorzieningen Toilet, 2 Douches, Ligbad, Dubbele wastafel, Wastafelmeubel Aantal woonlagen 2 woonlagen Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie Energie Energieklasse D Energie einddatum 14-09-2032 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en grotendeels dubbelglas Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant (Gas Combiketel uit 2022, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 180 m² (20.0 m bij 9.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Garage Inpandig, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Parkeeroppervlakte 22 m² (771 bij 292) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Materiaal Pannen en bitumineuze dakbedekking Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie F Perceelnummer 3365 Oppervlakte 336 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Zuider Havendijk 92 in Enkhuizen 1601 JE Zuider Havendijk 92 in Enkhuizen 1601 JE Zuider Havendijk 92 in Enkhuizen 1601 JE

Download PDF

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring