Terug naar de resultaten
Handvastwater 7 in Enkhuizen 1601 PP

Handvastwater 7

1601 PP Enkhuizen
Vraagprijs € 880.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Let op; Exclusief juweeltje in Enkhuizen!!

Prachtig riant Rijksmonumentaal pand in de binnenstad van Enkhuizen met mogelijkheid voor oa. kantoor/praktijk aan huis, dubbele bewoning of RBNB. ( mits vergunning technisch akkoord gemeente)

Gelegen op de mooiste locatie van de ''Boerenhoek'' met rondom zicht op de gracht, binnen de prachtige vestingwal van het mooie VOC stadje...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 216 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Let op; Exclusief juweeltje in Enkhuizen!!

Prachtig riant Rijksmonumentaal pand in de binnenstad van Enkhuizen met mogelijkheid voor oa. kantoor/praktijk aan huis, dubbele bewoning of RBNB. ( mits vergunning technisch akkoord gemeente)

Gelegen op de mooiste locatie van de ''Boerenhoek'' met rondom zicht op de gracht, binnen de prachtige vestingwal van het mooie VOC stadje Enkhuizen ligt dit bijzonder aantrekkelijke pand. In een waterrijke omgeving en op loopafstand van het park, zwembad, musea, scholen, IJsselmeerstrand, winkels, havens met zijn gezellige terrasjes en diverse restaurants, filmhuis in de Drommedaris en als laatste, niet onbelangrijke, het NS station.

Met aan twee zijdes een eigen walkant met steiger aan het water van de brede gracht. Heerlijk om te vissen of te vertrekken voor een leuke boottocht.

Indeling:
De woning is ruim genoeg om op te splitsen in een voorhuis en een achterhuis. Beide met een eigen ingang.

Voorhuis:
Begane grond: Entree met trapopgang, originele trekbel, meterkast, toilet en direct links toegang tot gezellige woonkeuken en rechts de sfeervolle woonkamer met ensuite-deuren.

Keuken: Natuurstenen blad, gefrijnde rand, veel lades voor opbergruimte, vaatwasmachine, 6-pits Boretti gasfornuis met 2 ovens en een afzuigschouw. Heerlijke woonkeuken om met familie of vrienden te genieten. Aansluitend de praktische bijkeuken met extra opbergruimte, koelkast en vriezer voorzien van een natuurstenen blad.

1e verdieping voorhuis: 2 slaapkamers waarvan de masterbedroom in loft stijl en fraai betimmerd is met de nok in het zicht. De roederamen, houten wanddelen, balken in het zicht, Grenen houten vloer, inbouwkasten en paneeldeuren geven een karakteristieke indruk. Tevens is er een kleine berging in de kast achter het bed. De overloop is ruim met plek voor een bureau of leeshoekje en geeft enerzijds zicht op de fraaie binnentuin en anderzijds het vaarwater.
De 2e slaapkamer was bedoeld als badkamer en de voorbereidingen zijn hiervoor al aanwezig. Kan uiteraard ook dienst doen als slaapkamer of kantoor. De aanwezige dakkapel geeft extra ruimte. Via de houten trap kom je weer beneden in de hal.

Woonkamer: De sfeervolle woonkamer heeft net als de hal en keuken een prachtige Belgisch natuurstenen vloer en is lekker breed waardoor er veel natuurlijk lichtinval is. Mooi balkenplafond, roede ramen, inbouwkasten en ensuite-deuren.

Achterhuis:
Via de woonkamer kom je in de tweede hal met toegang tot de wasruimte met droger, CV-opstelling en afvoer. Rechts bevind zich een slaapkamer (welke voorheen een garage was). De garage is eventueel weer terug te realiseren. Links bevindt zich een riante slaapkamer met uitkijk op de tuin en een comfortabele badkamer welke ruim is en compleet voorzien van: een ligbad, dubbele wastafels, handdoekradiator, douche en 2e toilet.

1e verdieping achterhuis: via de houten trapopgang kom je op een ruime overloop met inbouwkasten. Hier zijn 2 ruime slaapkamers gerealiseerd met karakteristieke details. Alle slaapkamers hebben mooi uitzicht op tuin en of water.

Tuin: De tuin is zowel vanuit het voorhuis als vanuit het achterhuis te bereiken via toegangsdeuren. De zonnige stadstuin op het Zuidwesten heeft een dubbele poort met achterom en nette border beplanting. Een heerlijk buiten om te genieten van de laatste zon.

De aangebouwde berging met betonnen vloer biedt met gemak ruimte voor maar liefst 7 fietsen.

Bijzonderheden: de ruime woning geeft de optie om zelf gelijkvloers te wonen en/of het achterhuis cq. boven te verhuren voor gasten. Maar u kunt hier dus ook heerlijk leven met een groot gezin, kangaroobewoning, of werken aan huis. De woning is altijd met liefde bewoond en zeer goed onderhouden en dat zie je terug in de fijne sfeer.

Kortom, een uniek monument met mogelijkheden, eigen walkanten en gelegen op een zeer geliefde en prachtige locatie! Bel voor een afspraak en laat u verrassen!!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 880.000,- kosten koper Prijs per m² € 4.074,07 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Grachtenpand Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water en in centrum Bijzonderheden Monumentaal pand Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 216 m² Perceeloppervlakte 356 m² Inhoud 792 m³ Indeling Overige inpandige ruimte 14 m² Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel Energie Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Atag (Gas Combiketel uit 2018, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 72 m² (8.0 m bij 9.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen en aangebouwd hout, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie E Perceelnummer 4522 Oppervlakte 232 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie E Perceelnummer 893 Oppervlakte 64 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie E Perceelnummer 929 Oppervlakte 60 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Handvastwater 7 in Enkhuizen 1601 PP Handvastwater 7 in Enkhuizen 1601 PP

Download PDF

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring