Terug naar de resultaten
Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG

Breedstraat 118

1601 KG Enkhuizen
€ 369.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Bieden vanaf € 369.000,-- k.k.

Voor de liefhebbers van de monumentale binnenstad van Enkhuizen hebben we weer een echt "pareltje" aan de Breedstraat in de verkoop gekregen. De juiste woorden om dit vrijstaande woonhuis te omschrijven zijn karakteristiek, sfeervol en warm. Aan alles is te merken dat dit huis met veel liefde en zorg bewoond is. 

De Breedstraat maakt...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1900 Woonoppervlakte 110 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Bieden vanaf € 369.000,-- k.k.

Voor de liefhebbers van de monumentale binnenstad van Enkhuizen hebben we weer een echt "pareltje" aan de Breedstraat in de verkoop gekregen. De juiste woorden om dit vrijstaande woonhuis te omschrijven zijn karakteristiek, sfeervol en warm. Aan alles is te merken dat dit huis met veel liefde en zorg bewoond is. 

De Breedstraat maakt deel uit van de West-Friese Omringdijk en is een van de oudste straten in het prachtige, historische centrum van Enkhuizen. Van oudsher wordt deze buurt 't Suud genoemd, vroeger het thuis van vissers en zeelui en tegenwoordig een gewilde plek om te wonen. Met z'n vele prachtige monumentale gebouwen en in de directe nabijheid van alles wat Enkhuizen zo'n prettige woonplaats maakt, zoals de havens, winkels, gezellige horeca en terrassen, NS station, Filmhuis en theater, scholen (lager en voortgezet onderwijs), sportaccommodaties en uitvalswegen naar Hoorn-Amsterdam en Lelystad-Almere.

Indeling: bij binnenkomst van de woning valt direct de antieke plavuizenvloer op, een van de leuke details die dit huis te bieden heeft. Verder is hier een moderne meterkast en een keurige toiletruimte met wandcloset en fonteintje.

De woonkamer is ruim, licht en heeft hoge plafonds. De vloer is belegd met mooie eikenhouten vloerdelen en de blikvanger is een open vide met ruimte voor een heerlijke lees/studeerplek. De open keuken heeft een handgemaakte keuken met een houten werkblad, los fornuis en een losse koelkast. De achtergelegen bijkeuken/berging is ruim en zeer praktisch, voorzien van een plavuizenvloer en opstelling van de cv-ketel. Hier is voldoende bergruimte voor fietsen etc. en een buitendeur naar de tuin.

In 1992 is de woning op de 1e verdieping vergroot waardoor er 3 ruime slaapkamers zijn gerealiseerd. De vloeren zijn uitgevoerd met grenen vloerdelen. Aan de straatzijde zijn een slaapkamer en een moderne badkamer met een ligbad, douchecabine, wastafelmeubel en een 2e toilet. Aan de achterzijde zijn 2 ruime slaapkamers met een speels niveauverschil en vanuit de ramen is een mooi doorkijkje met zicht op de Drommedaris en Zuidertoren.

Via een vlizotrap is de geheel bevloerde zolder bereikbaar waar een zee aan bergruimte is.

De bestrate stadstuin is gelegen op het zonnige westen en biedt naast veel zon ook genoeg privacy. Er is een eigen poort naar de openbare weg.

Bijzonderheden: in 1992 is de woning vergroot en is het dak vernieuwd. In 2020 is de mooie achtergevel van zgn. boerengeeltjes opnieuw gevoegd en is het geheel buitenom geschilderd (2020-2022).
De oplevering kan spoedig.

Wordt dit fijne huis uw nieuwe thuis? Bel ons voor een bezichtiging. U bent van harte welkom, we leiden u graag rond.
Overdracht Status Verkocht Prijs € 369.000,- kosten koper Prijs per m² € 3.354,55 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1900 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 110 m² Perceeloppervlakte 98 m² Inhoud 432 m³ Indeling Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal badkamers 1 Badkamer Voorzieningen Wastafelmeubel, Douche, Ligbad, Toilet Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Energieklasse F Energie einddatum 08-03-2032 Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant ( Combiketel uit 2008, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 28 m² (4.0 m bij 7.0 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie F Perceelnummer 2642 Oppervlakte 98 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG Breedstraat 118 in Enkhuizen 1601 KG

Download PDF

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring