Terug naar de resultaten
Peperstraat 3 in Enkhuizen 1601 JP

Peperstraat 3

1601 JP Enkhuizen
Vraagprijs € 365.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Let op!: Deze woning is onder bod. Het betreft hier een bieden vanaf prijs van € 365.000,-- k.k.

Bijzonder en monumentaal wonen in de oude binnenstad van Enkhuizen. Als dat op uw wensenlijstje staat maak dan snel een afspraak om deze mooie woning te komen bekijken!

Oorspronkelijk dateert het pand uit de 18e eeuw en is gebouwd als onderdeel van de destijds naastgelegen...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 130 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Let op!: Deze woning is onder bod. Het betreft hier een bieden vanaf prijs van € 365.000,-- k.k.

Bijzonder en monumentaal wonen in de oude binnenstad van Enkhuizen. Als dat op uw wensenlijstje staat maak dan snel een afspraak om deze mooie woning te komen bekijken!

Oorspronkelijk dateert het pand uit de 18e eeuw en is gebouwd als onderdeel van de destijds naastgelegen Gereformeerde Kerk. Rond 1907 is het pand verbouwd tot woonhuis. In de jaren '90 van de vorige eeuw was het pand in gebruik als kapsalon, daarna werd het kantoor met bovenwoning en in 2017 is het door de huidige eigenaren gekocht, met veel liefde verbouwd en gemoderniseerd en weer als geheel bewoond.

Het is een sfeervol geheel door onder andere de hoge plafonds met ornamenten, het originele aanzicht met de oorspronkelijke raampartijen en het karakteristieke roosvenster in de topgevel. Prettig zijn ook de vele raampartijen waardoor er in het hele huis veel lichtinval is.

Door de bijzondere indeling is deze woning ook prima geschikt voor iemand met een eigen praktijk of bedrijf.

Indeling
Begane grond: entree, hal, meterkast en toegang tot de woonkamer door een modern uitgevoerde stalen pui met veel glas. De woonkamer is uitgevoerd met een pvc houtlook vloer, hoog plafond met ornamenten, trapopgang naar de 1e verdieping en een sfeervolle houtkachel. Aansluitend is er een praktisch uitgevoerde bijkeuken/berging met deur naar de achtergelegen steeg, verder veel kastruimte en een moderne toiletruimte.

Eerste verdieping: de ruime woonkeuken met een moderne zwarte inbouwkeuken voorzien van o.a. een 6-pits gasfornuis met oven, koelkast en vaatwasser is gelegen aan de achterzijde van het pand. Hier zijn ook openslaande tuindeuren naar het dakterras op het zonnige westen (vanaf 10:30 volop zon ) en voldoende ruimte om er gezellig met meerdere mensen te verblijven.

Aan de straatzijde is een tweede woonkamer met een gezellige gashaard, maar deze ruime kamer zou ook prima als 3e slaapkamer ingericht kunnen worden, op deze verdieping is verder een keurige, moderne badkamer met douche, wastafel en toilet.

Tweede verdieping: er is een vaste trap naar de 2e verdieping met een overloop met kasten en een 2-tal ruime slaapkamers.

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument
- Begane grondvloer is uitgevoerd in beton.
- Pand is voorzien van gevelisolatie, dakisolatie en grotendeels isolatieglas.
- Moderne uitstraling door strak gestuukte wanden en plafonds.
- Keuken en badkamer geplaatst in 2018.
- CV ketel (Vaillant, bouwjaar 2018).
- Oplevering in overleg.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 365.000,- kosten koper Prijs per m² € 2.807,69 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in centrum Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 130 m² Perceeloppervlakte 68 m² Inhoud 533 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 12 m² Indeling Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 3 woonlagen Voorzieningen TV kabel Energie Energieklasse G Energie einddatum 15-02-2028 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel, houtkachel en gashaard Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant (Gas Combiketel uit 2018, eigendom) Buitenruimte Tuin Zonneterras Hoofdtuin Zonneterras Oppervlakte hoofdtuin 10 m² (2.5 m bij 4.0 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuzien Sectie E Perceelnummer 4567 Oppervlakte 68 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Peperstraat 3 in Enkhuizen 1601 JP Peperstraat 3 in Enkhuizen 1601 JP Peperstraat 3 in Enkhuizen 1601 JP

Download PDF

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring