Terug naar de resultaten
Dijk 68 in Enkhuizen 1601 GK

Dijk 68

1601 GK Enkhuizen
Vraagprijs € 1.195.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

UNIEK MONUMENTAAL HERENHUIS.

Gelegen op een van de mooiste locaties van Enkhuizen, op een historische plek direct aan de Oude Haven, staat dit unieke monumentale en herenhuis. Goed bereikbaar via de nieuwe N23, op slechts 40 autominuten van Amsterdam.

Met maar liefst ruim 1800 m3 inhoud heeft dit bijzondere pand legio gebruiksmogelijkheden (dubbele bewoning,...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1900 Woonoppervlakte 446 m² Aantal kamers 14
Lees meer

Omschrijving

UNIEK MONUMENTAAL HERENHUIS.

Gelegen op een van de mooiste locaties van Enkhuizen, op een historische plek direct aan de Oude Haven, staat dit unieke monumentale en herenhuis. Goed bereikbaar via de nieuwe N23, op slechts 40 autominuten van Amsterdam.

Met maar liefst ruim 1800 m3 inhoud heeft dit bijzondere pand legio gebruiksmogelijkheden (dubbele bewoning, kantoor/praktijk aan huis, kangaroo bewoning etc). Het voldoet aan alle eisen van deze tijd en is in stijl gerenoveerd. Veel authentieke details zijn bewaard gebeleven bijv. de fraaie entree met vestibule en de originele monumentale voordeur, de fraaie zeer hoge plafonds met ornamenten, monumentale deurpartijen en sierlijsten, de prachtige bordestrappen met balusters etc. In de geëtste raampartijen van de vestibule met afbeeldingen van het Oude Enkhuizen, staat het opschrift "Nil Volentibes Arduum" wat niets minder betekent dan "Niets is te moeilijk voor Zij die willen".

Het pand is traditioneel gebouwd en omvat een ruim souterrain, begane grond en 2 verdiepingen. Het geheel is uitgevoerd in gemetselde baksteengevels voorzien van ornamenten, rollagen en verfraaiingen, betonnen keldervloer en houten verdiepingsvloeren. Het platte dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Aan beide zijden van het huis is een achterom waarbij u aan 1 zijde de beschikking heeft over een ruime fietsenstalling met overkapping, tevens kunt u hier mogelijk een eigen oprit realiseren (na overleg gemeente).

Indeling: begane grond, middels de fraaie voordeur bereikt u de vestibule, door de geëtste glazen tussendeur stapt u vervolgens de hal binnen welke is voorzien van een fraaie marmeren vloer, aan het einde van de hal is een keurige toiletgroep. De hal met zijn prachtige trappartij is het hart van het huis en vanuit hier zijn het souterrain, de verdiepingsvloeren en de ruime woonkamer (ca. 65m2) bereikbaar. De sfeervolle living (voorheen 3 kamers) heeft aan de voorzijde een prachtig zicht op de Oude Haven en aan de achterzijde heeft u middels de openslaande tuindeuren toegang tot het zeer ruime terras (17 x 6 m). Verder kenmerkt de woonkamer zich door fraaie paneeldeuren, massief eiken vloerdelen, hoge plafonds voorzien van ornamenten en sierlijsten, veel lichtinval, diverse zitgedeelten en een trap welke toegang geeft tot de in het souterrain gelegen woonkeuken.

Souterrain: vanuit de hal, de woonkamer en buitenom heeft u toegang tot deze ruime woonlaag. Hier bevindt zich de prachtige ruime woonkeuken voorzien van een ruim eetgedeelte met hoekbank. De keuken is in hoekopstelling en voorzien van een hardstenen topblad, koelkast, vaatwasser, 5-pits RVS gasfornuis met flinke oven, combimagnetron, warmhoudlade en praktische carrouselkast. Op de vloer liggen hier stijlvolle zwart-wit marmeren tegels met comfortabele vloerverwarming. Verder heeft u in het souterrain de beschikking over een wasruimte, stookgedeelte met een Intergas HRE ketel en een Remeha Calenta ACE, archief/opslagruimte met draaistellingen, voorraadruimte en een kantoor/hobby/slaapruimte met buitendeur. Tevens is dit de doorgang naar de aangebouwde vleugel met twee keurige ruimten, respectievelijk 55 m2 en 33 m2 groot, voorzien van eigen keuken en badkamer en aparte opgang.

Eerste verdieping: vanuit de zeer ruime overloop heeft u toegang tot 3 flinke slaapkamers, waarvan een met toegang tot een groot dakterras en een luxe moderne badkamer met inloopdouche, toilet, wastafel en ligbad.

Tweede verdieping: wederom een ruime overloop met veel lichtinval en deur naar terras, 2e moderne badkamer met douche, toliet en wastafel en 3 ruime slaapkamers met werkelijk een prachtig uitzicht over de stad en voorzien van een comfortabel aircosysteem.


Een stukje geschiedenis verteld door de huidige eigenaar/verkoper:
" Deze notabelenwoning is in 1900 gebouwd door een weduwe als woonhuis voor haarzelf en haar zoon. De eerste steen is gelegd door de toen tienjarige Dirk Wijnands en die is bij de ingang van het huis nog te zien. Ze hebben er tot rond 1910 gewoond. Daarna werd het tot de tweede wereldoorlog gebruikt als pastorie van de gereformeerde kerk. In de oorlog werd het pand gevorderd door de bezetters en als hoofdkwartier gebruikt, omdat het zo'n voornaam pand is. Maar al in 1943 wordt het weer terug gegeven aan de kerk. Vanaf dan blijft het tot 1968 pastorie. In dat jaar wordt het verkocht en komt er een kapsalon. In in 2017 hebben we in het huis nog een leuke reünie gevierd met alle kapsters en kappers uit die tijd. Beneden in het souterrain was de herenkapper en op de begane grond was de dameskapsalon. Boven op de eerste en tweede verdieping werd er gewoond.

In 1989 werd het pand gekocht door een accountant. Het notabele karakter was uitermate geschikt voor het accountantskantoor. Vervolgens werd het van 2002 tot 2009 als makelaarskantoor in gebruik genomen . In 2009 heb ik het pand gekocht en weer in gebruik genomen als woonhuis.

In de jaren daarna heb ik met enorm veel plezier in het pand gewoond. Dit grachtenhuis, stadsvilla, herenhuis, of hoe je het maar wilt noemen heeft mij direct een zeer vertrouwd gevoel gegeven. Het is net een fort. Hoewel het pand met veel kamers en 500 m2 gevoelde woonoppervlakte erg groot is, heeft het een enorme intimiteit dat iedereen meteen een "thuisgevoel" geeft. De prachtige gang met marmeren vloer, de mooie grote woonkamer met serre en toegang tot de daktuin en het zicht op de Oude Haven, de grote leefkeuken waar je wel met 14 mensen kan eten en waar gezellige avonden worden beleefd, en mijn indrukwekkende werkkamer, dat zijn voor mij wel de favoriete kamers. Maar er is veel meer.

Hoe zal ik het pand omschrijven? Het is wat lastig want het huis heeft veel gezichten en mogelijkheden. Om te beginnen ligt het huis op de mooiste locatie van Enkhuizen. Direct aan de Oude Haven. Aan de voorzijde is zicht op alle drukte die een haven met zich mee brengt. Er is altijd wat te beleven. Van sinterklaasintocht en lichtjesavond tot klippers voor de deur en watersporters. Voor de deur op een bankje zitten is een heerlijke bezigheid.

Aan de achterzijde is een oase van rust op en in de enorme daktuin. Zicht op de Zuiderkerk en van vroeg tot laat zon.

Binnen is het huis statig, groot, intiem, beschermend en gezellig. Het biedt veel gebruiksmogelijkheden. Een groot gezin, praktijk aan huis, of ouders of kinderen separaat in huis laten wonen, alles kan hier. Met 7 slaapkamers, vier badkamers, twee separate goed verhuurbare studio's met eigen ingang en keuken en badkamer, een woonkeuken van 35 m2, een woonkamer van 65 m2, twee separate toiletten, een waskamer en opslagruimtes biedt het huis meer dan je aan ideeën kan hebben".

We nodigen u graag uit voor een bezichtiging waarbij u zich kunt laten imponeren door dit indrukwekkende prachtige pand met al zijn extra’s, vele mogelijkheden en unieke locatie.


Het bouwtechnisch keuringsrapport is op aanvraag beschikbaar.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.195.000,- kosten koper Prijs per m² € 2.679,37 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1900 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum en aan vaarwater Bijzonderheden Monumentaal pand, gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk en beschermd stads- of dorpsgezicht Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 446 m² Perceeloppervlakte 347 m² Inhoud 1812 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 146 m² Indeling Overige inpandige ruimte 25 m² Aantal kamers 14 Aantal slaapkamers 9 Aantal woonlagen 4 woonlagen Voorzieningen Buitenzonwering, Airconditioning Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel en vloerverwarming gedeeltelijk Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel HRE (Gas Combiketel uit 2020, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, zijtuin en zonneterras Hoofdtuin Zonneterras Oppervlakte hoofdtuin 102 m² (6.0 m bij 17.0 m) Ligging hoofdtuin Noordoost Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van verwarming en voorzien van elektra Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Dak Soort dak Plat dak Materiaal Bitumineuze dakbedekking Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie F Perceelnummer 3076 Oppervlakte 347 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring