Terug naar de resultaten
Oude Gracht 4 in Enkhuizen 1601 RG

Oude Gracht 4

1601 RG Enkhuizen
Vraagprijs € 449.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Prachtig verbouwd voormalig notariskantoor!

Aan mooie gracht gelegen in het sfeervolle oude VOC centrum van Enkhuizen. Op loopafstand van scholen, de gezellige winkelstraat, terrassen, restaurants, musea, havens, IJsselmeerstrand en het station.

De huidige eigenaren hebben dit prachtige pand ca. 30 jaar geleden gekocht van de notaris en sindsdien met liefde en aandacht...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 104 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Prachtig verbouwd voormalig notariskantoor!

Aan mooie gracht gelegen in het sfeervolle oude VOC centrum van Enkhuizen. Op loopafstand van scholen, de gezellige winkelstraat, terrassen, restaurants, musea, havens, IJsselmeerstrand en het station.

De huidige eigenaren hebben dit prachtige pand ca. 30 jaar geleden gekocht van de notaris en sindsdien met liefde en aandacht voor behoud details verbouwd tot dit prachtige geheel inclusief grote steiger met terras aan het water.

Indeling:
Via een trappetje bereikt u het boven het maaiveld gelegen entree met riante hal voorzien van zwart-wit plavuizen en toegang biedend tot de woonkeuken enerzijds en living anderzijds. Beide gelegen aan de voorzijde en dus beide met fraai zicht op de brede gracht met groenstroken. Verder treft u in de grote hal de deur naar het ruime toilet en de achtergelegen berging. Vanuit de berging heeft u de trap naar het beschutte dakterrasje waar u heerlijk kunt genieten van de eerste zonnestralen. De berging/bijkeuken is echter groot genoeg om er een extra (slaap)kamer plus badkamer te kunnen realiseren.

De woonkeuken is met recht een gezellige leefkeuken. U kunt hier met uw familie en vrienden heerlijk tafelen. Door de breedte van het pand komt er veel daglicht in de keuken en living. Keuken heeft een gezellige landelijke uitstraling, licht van kleur en compleet met een prachtig zwart natuurstenen topblad, eiland, vaatwasser, cooker, koelkast/vriezer, oven en een 4-pits gascomfort. Aan het eiland vast is een prachtig tafelblad gemaakt van het zelfde natuursteen. Dat alles met het mooie hoge plafond met gestuukte plinten, fraaie schouw en vloer maken het tot een fijne centrale plek. Mooi detail in de keuken is de aanwezigheid van de authentieke Lipps kluis welke voorheen voor de notaris de plek was om zijn vertrouwelijke dossiers veilig in op te bergen en nu prima zijn dienst kan doen als kluis maar ook als stijlvolle voorraad of wijnkast. Daarnaast een grote inloopkast met ruimte voor de Cv-opstelling, wasmachine-droger plus plek om nog een buro te hebben en of speelplek voor de kids.

De woonkamer heeft dus eveneens het mooie daglicht en zicht op het water. Ook hier een (kleinere) authentieke kluis, fraaie houten vloer, schouw met gashaard welke op afstand bedienbaar is, mooie en praktische kastenwand en wederom een fraai hoog plafond met rondom mooi gestuukte plinten. Een heerlijke plek om te genieten.

Met de trap bereikt u de eerste verdieping.

Eerste verdieping: de brede kap geeft onderdak aan totaal drie slaapkamers. Twee kinderslaapkamers aan de ene kant met daarnaast een ruime badkamer compleet met wastafel, bad, douche en een handdoekradiator (ruimte voor 2e toilet). Verder twee praktische bergkasten en toegang tot de aan de ander kant gelegen derde sfeervolle en ruime ouderslaapkamer.

De grote steiger en het beschutte dakterras geven u de mogelijkheid om te genieten van de zon en het gezellige zicht op het vaarwater.

Eventueel is het naast gelegen pand nummer 6 ook te koop met onder een garage/opslagruimte en boven een kleine woonruimte.
(indien u de woonruimte apart wilt gaan verhuren zult u vergunning moeten aanvragen bij de gemeente)

U begrijpt het al, bij interesse, krijgt u de beste indruk door het geheel te komen bezichtigen. We leiden u graag rond en vertellen u graag meer van historie en de mogelijkheden van dit unieke pand.

Vraagprijs Oude Gracht nummer 4 € 449.000 k.k.

Weer achter het net gevist? Schakel jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in! Jouw NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 449.000,- kosten koper Prijs per m² € 4.317,31 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwperiode 1906-1930 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en aan vaarwater Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 104 m² Perceeloppervlakte 98 m² Externe bergruimte 14 m² Inhoud 435 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 13 m² Indeling Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal badkamers 1 Badkamer Voorzieningen Douche, Wastafel, Ligbad Aantal woonlagen 2 woonlagen Voorzieningen TV kabel Energie Isolatie Vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha Avanta (Gas Combiketel uit 2008, eigendom) Buitenruimte Tuin Zonneterras Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van verwarming en voorzien van elektra Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Schilddak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie E Perceelnummer 4466 Oppervlakte 98 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring