Terug naar de resultaten
Waaigat 2 in Enkhuizen 1601 CP

Waaigat 2

1601 CP Enkhuizen
Vraagprijs € 515.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

SUPERLOCATIE ! Deze monumentale dijkwoning is werkelijk uniek gelegen tussen enerzijds het IJsselmeer en anderzijds de polder. Aan de voorzijde biedt dit huis een weids uitzicht over de historische oude haven van Enkhuizen. Aan de achterzijde grenst de tuin aan het doorgaande polderwater waardoor u met een bootje de grachten en de achtergelegen polders kunt bevaren.

Indeling:...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1883 Woonoppervlakte 111 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

SUPERLOCATIE ! Deze monumentale dijkwoning is werkelijk uniek gelegen tussen enerzijds het IJsselmeer en anderzijds de polder. Aan de voorzijde biedt dit huis een weids uitzicht over de historische oude haven van Enkhuizen. Aan de achterzijde grenst de tuin aan het doorgaande polderwater waardoor u met een bootje de grachten en de achtergelegen polders kunt bevaren.

Indeling:
Entree, achter de voordeur met z'n authentieke trekbel is de statige hal met een houten lambrisering, plavuizenvloer, balkenplafond en originele paneeldeuren naar de kantoorruimte/slaapkamer aan de straatzijde. Deze kamer heeft een vaste kastenwand en een wastafel. Aan de overzijde van de gang is een deur naar de zitkamer. De zitkamer heeft uiteraard een geweldig uitzicht..... verder een houten parketvloer, een open haard met een Art Deco schouw en mooie en-suite schuifdeuren naar de achtergelegen woonkeuken. De gezellige woonkeuken heeft een stoere houtkachel (eventueel over te nemen Janus) en een moderne keuken in hoekopstelling en uitgevoerd met onder andere een natuurstenen werkblad, keramische kookplaat, koel/vriescombinatie, oven en schouw. De keuken is heerlijk licht door veel lichtinval door de ramen en biedt mooi zicht op de tuin en de achtergelegen gracht. Vanuit de gang wordt een keurig toilet bereikt.

Eerste verdieping: overloop, twee leuke (kinder) slaapkamers aan de tuinzijde en de ruime ouderslaapkamer aan de voorzijde. Verder een betegelde badkamer uitgevoerd met een ligbad, doucheruimte, wastafelmeubel, handdoekradiator en praktisch tweede toilet. Op de eerste verdieping is zowel het dakdeel als het plafond overal geïsoleerd. De slaapkamers aan de achterzijde hebben zicht op de tuin en gracht. De slaapkamer aan de voorzijde kijkt uniek prachtig uit over de haven. Via het luik met trap op de overloop is de zolder -met stahoogte- bereikbaar. In 2013 zijn de pannen en panlatten vernieuwd en is er dak folie aangebracht. Op de eerste verdieping is zowel het dakdeel als het plafond overal geïsoleerd.

Souterrain: dit huis heeft een groot souterrain van c.a. 71 m2 dat bereikbaar is vanuit de hal. Hier is een fijne ruimte waar bijv. kinderen heerlijk kunnen spelen/chillen, hier zijn ook aansluitingen voor de wasmachine en droger en een praktisch 2e aanrechtblok. Aan de andere kant van de gang is een ruimte die nu in gebruik is als studeer/muziekruimte. Achter in de gang is nog een ruime berging, gelegen onder de woonkamer en kantoorruimte.

Tuin: vanuit het souterrain en door de eigen poort aan de Prinsenstraat is de heerlijk beschutte en zonnige stadstuin bereikbaar. De tuin is ingericht met meerdere terrasjes en heeft mooi zicht op de fraaie achtergevel met markiezen. De steiger biedt de liefhebber vaar- en visplezier.

Kortom een goed onderhouden-origineel en uniek pand, speels, met veel ruimte, authentieke details en een geweldige ligging!!

Let op: bieden vanaf € 515.000 k.k.

Weer achter het net gevist? Schakel jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in! Jouw NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 515.000,- kosten koper Prijs per m² € 4.639,64 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Grachtenpand Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Kenmerken Dijkwoning Bouwjaar 1883 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum, vrij uitzicht en aan vaarwater Bijzonderheden Monumentaal pand Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 111 m² Perceeloppervlakte 225 m² Inhoud 637 m³ Indeling Overige inpandige ruimte 71 m² Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 4 Aantal badkamers 1 Badkamer Voorzieningen Wastafelmeubel, Douche, Ligbad, Toilet Aantal woonlagen 4 woonlagen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Atah HR Combi CW5 (Gas Combiketel uit 2020, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 96 m² (8.0 m bij 12.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak Samengesteld dak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie D Perceelnummer 1686 Oppervlakte 180 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie D Perceelnummer 2129 Oppervlakte 24 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Enkhuizen Sectie D Perceelnummer 533 Oppervlakte 21 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Waaigat 2 in Enkhuizen 1601 CP Waaigat 2 in Enkhuizen 1601 CP Waaigat 2 in Enkhuizen 1601 CP Waaigat 2 in Enkhuizen 1601 CP

Download PDF

360° Foto's

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring