Terug naar de resultaten
Zuiderspui 4 in Enkhuizen 1601 GH

Zuiderspui 4

1601 GH Enkhuizen
€ 1.525,- p.m.
Verhuurd

Omschrijving

Altijd al winnen wonen op een unieke plek in een gerenoveerd en gerestaureerd Rijksmonumentaal pand?

Dan is dit je kans!!

Dit pand dateert uit 1580 en oogt sfeervol en karakteristiek vanaf het moment dat je binnenkomt. De latere datum op de gevel (1657) is aangebracht door een kompasmaker van Enkhuizen, incl. de kompasrozen als
reclame bord voor de winkel van toen....
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1657
Lees meer

Omschrijving

Altijd al winnen wonen op een unieke plek in een gerenoveerd en gerestaureerd Rijksmonumentaal pand?

Dan is dit je kans!!

Dit pand dateert uit 1580 en oogt sfeervol en karakteristiek vanaf het moment dat je binnenkomt. De latere datum op de gevel (1657) is aangebracht door een kompasmaker van Enkhuizen, incl. de kompasrozen als
reclame bord voor de winkel van toen. Met maar liefst 4 etages en een luxe badkamer heeft deze woning veel ruimte te bieden.

Indeling:
Begane grond: Entree met meterkastopstelling, vide met toegang tot de achtergelegen studeer/slaapkamer en trapopgang. In deze achtergelegen studeer/slaapkamer bevindt zich een authentieke, charmante bedstede.

1e verdieping: Een ruime woonkamer / slaapkamer voorzien van een authentieke houten vloer, met prachtig uitzicht over de Dijk en naastgelegen Oude Haven. Hiernaast bevindt zich een net toilet met fontein. De tussengeplaatste roederamen zorgen voor veel licht in de ruimte.

2e verdieping: Een vaste trap naar deze verdieping. Een luxe badkamer, voorzien van een ligbad, douchecabine, praktisch 2e toilet en wastafelmeubel. Toegang tot een slaapkamer met vlizotrap naar de ruime bergingszolder, voorzien van ingetimmerde kastruimtes. Naast de badkamer bevindt zich de aparte wasruimte met 2 inbouwkasten en de wasmachine / drogeropstelling.

Benedenverdieping: Vanuit de entree op de begane grond bevindt zich een trapgat. Met deze vaste trap kom je uit in een ruime hal beneden. Toegang tot de ruime berging, praktisch 3e toilet en de ruime keuken met grote eettafel en inbouwkasten. De keuken is voorzien van authentieke details, gecombineerd met praktisch modern koken. Vanuit de keuken heb je prachtig uitzicht over de achtergelegen tuin en het naastgelegen IJsselmeerwater.
Toegang tot de bijkeuken met praktische inbouwkasten en buitendeur.

Achtertuin: Direct aan het IJsselmeer gelegen waarvan je zo met de boot weg kunt varen vindt je hier de achtertuin op het Zuiden. Netjes bestraat en voorzien van een net hekwerk langs het water. Ook hier zijn de authentieke details van deze woning goed te zien en heb je vanuit de achtertuin prachtig uitzicht op de Drommedaris en naastgelegen authentieke panden.

Bijzonderheden:
- Rijksmonumentaal pand op een unieke locatie!!
- Huurprijs: €1.525,- euro per maand excl. nutsvoorzieningen
- Achtertuin op het zuiden direct aan het IJsselmeer
- Gerenoveerd en gerestaureerd
- Authentieke details in de woning
- Mogelijkheid voor vacuüm buislift - door de etages heen - t/m de eerste etage

Is dit de woning voor jou?
Bel ons snel voor een bezichtiging, we laten je deze bijzondere woning graag zien!
Overdracht Status Verhuurd Huurprijs € 1.525,- per maand Beschikbaarheid Permanent Waarborgsom € 4.575,- Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1657 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum en aan vaarwater Bijzonderheden Monumentaal pand Indeling Voorzieningen Alarminstallatie, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Energie Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2016, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 60 m² (10.0 m bij 6.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring